Κέντρο πολιτισμού περιβάλλοντος και περιηγήσεων

Έχουμε εκδώσει τα εξής βιβλία:


"Ο θησαυρός της Κύπρου". Ο Καραγκιόζης  εμπλέκεται μες τα κατεχόμενα. Υπονομευτή  "Δούρειο γάιδαρο" του αγώνα τους θεωρεί τον  καταναλωτισμό. Επιπλέον στο βιβλίο υπάρχει μια παλιά παράσταση Καραγκιόζη  του Αβραάμ.

 

"Ο Καραγκιόζης  διερμηνέας" και χαρτονένιες φιγούρες να στήσετε δικό σας μπερντέ.

Ο Καραγκιόζη ς  και ο γέρο πλάτανος

 

"Ο Καραγκιόζη ς  και ο γέρο πλάτανος" όπου ένας πλάτανος εκδικείται τους επίδοξους βιαστές του… πάνε να τον κόψουν για να φυτέψουν "αναψυκτήριο",  βίλα πισινάτη τύπου Μαγγίνα! Επίσης στο βιβλίο υπάρχουν και τρία πρωτοδημοσιευμένα θρακιώτικα παραμύθια με ανάλογο θέμα. Έγχρωμες μεγάλες φιγούρες, πλαστικές διαφάνειες + χαρτονένιες φιγούρες, για να παιχτεί και η παράσταση από σας. (το βιβλίο είναι τύπου… βαλίτσας καραγκιοζοπαίχτη).

"Περί Καραγκιοζοπλεχτικής" Μια συνομιλία δική μου, με ένα γέρο απόμαχο Καραγκιοζοπαίχτη, το Σίμο τον Χιώτη – που πια δεν ζει- όπου περιγράφει ταξίδια και τα ξύδια που του’δωσε ο Καραγκιόζης  του, περιπλέοντας Χίο, Οινούσσες, Μυτιλήνη, στην διάρκεια της κατοχής και μέχρι το ΄60. Επίσης στο βιβλίο παρατίθεται ένα έργο "Η ορφανή της Χίου" αγνώστου πατρός που έπαιζε ο ίδιος.

Ο Καραγκιόζης  ταυρομάχος

"Ο Καραγκιόζης  ταυρομάχος", μια ερωτική εποποιία…!

Ο Καραγκιόζης … Ολυμπιομπινελίκης

Ο Καραγκιόζης … Ολυμπιομπινελίκης

 

"Ο Καραγκιόζης … Ολυμπιομπινελίκης" Το γνωστό περιοδικό "Αντί" κυκλοφόρησε το 2004 αφιερωμένο όλο στη δουλειά μας, συνοδευόμενο με την παράσταση που προαναφέραμε και επίσης με ένα CD με τραγούδια δικά μου και θρακιώτικα παιγμένα από τον Δημητρό Λύρατζη (βιολί), Τάσο Λύρατζη (κιθάρα), Δημήτρη Καραγιώργο (τουμπελέκι) και Γιάννη Βουλτσίδη (τραγούδι). Η παραγωγή είναι του Γρηγόρη Φαληρέα.

"Ο Καραγκιόζης  στο κυνήγι της χαμένης αρμονίας" ένα έργο όπου ο καραγκιοζάκος κάνει κατάβαση στον Άδη για να συναντήσει τον Ορφέα να του παραδώσει τα κλειδιά της αρμονίας σαν… μουσικός που είναι, γιατί ο κόσμος γέρνει. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν και παραμύθια του Στέλιου Πελασγού με ανάλογο θέμα. Ήταν μια συνεργασία που κάναμε παρουσιάζοντας την στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ του Βόλου και αλλού.

Τζιαμάλα

"Τζιαμάλα", το λαϊκό δρώμενο της Θράκης, με καταγωγή κύρια την ανατολική Θράκη περιφέρεια Μάλγαρα, όπου παρωδείται το παλιό )με όλο το κουβάρι συμβιβασμών του και διαπλοκών) στην προσπάθεια που κάνει να παρεμποδίσει την έλευση του καινούργιου και αναζωογονητικού.

"Ο Καραγκιόζης  βοηθός απελευθερωτή" Ένα έργο που διαπραγματεύεται την απελευθέρωση της Θράκης από την πρώτη βουλγαρική κατοχή.

τα αγριολούλουδα του Ηφαίστου

Παραγωγή "τα αγριολούλουδα του Ηφαίστου" σύγχρονες μουσικές της Θράκης.

Τα περισσότερα βιβλία από αυτά είναι εξαντλημένα κι αν υπάρχουν κάποια πάρτε μας τηλέφωνο να σας πούμε που βρίσκονται.
Πάντως ετοιμάζονται:
Α) Ο Καραγκιόζη ς  στα Γιάννενα
Β) Πλευρές του θεάτρου σκιών στην Κρήτη.
Γ) "Του σάλτου όχι του βάλτου", ένα αμάλγαμα από χάϊκου –μπινελίκια οχτάσπωρα…!